rekening vergelijken

Betaalrekening vergelijken loont

08 Augustus 2014

Betaalrekening vergelijken loont

Onderzoeksbureau MoneyView heeft onlangs aangetoond dat een betaalrekening vergelijken loont. Het vergelijken van financiële producten is een stijgende trend van de laatste tien jaar, een betaalrekening vergelijken of een bankrekening vergelijken is daarbij nu pas echt populair aan het worden. Vaak is de consument minder snel geneigd moeite te doen zijn vaste betaalrekening te verruilen voor een gunstiger alternatief, terwijl MoneyView laat zien dat die moeite zich juist loont. MoneyView toont namelijk duidelijk met haar onderzoek aan dat op een gedegen manier betaalrekeningen vergelijken, waarbij je kritisch kijkt naar de mogelijkheden en kosten per betaalrekening, vruchten afwerpt: de verschillen zijn zichtbaar groot. 

De Voordelen

De verschillen zijn bij zowel particuliere als zakelijke betaalrekeningen groot en daar kunnen respectievelijk de consument emoneyview productratingn ZZP’er absoluut hun voordeel mee doen. MoneyView heeft naast de soorten betaalrekeningen ook gekeken naar producteigenschappen van betaalrekeningen. Op basis daarvan hebben zij diverse betaalrekeningen beoordeeld en positief onderscheiden. Welke betaalrekeningen zijn als beste getest?

  • Particuliere betaalrekening: hierbij springt ‘SNS Betalen’ van SNS Bank er duidelijk uit, als het gaat om meest voordelige en flexibele betaalrekeningen. Op de criteria ‘prijs’ en ‘flexibiliteit krijgt deze betaalrekening de optimale score toegekend. Wat de voordelen zijn van SNS Betalen? Een hoge rente (1,25% rente momenteel) op je betaalrekening, het gratis toevoegen van een rekeninghouder met bankpas, een online huishoudboekje en meer.
  • Zakelijke betaalrekening: de concurrentie is hier zwaar, daar alle aanbieders van zakelijke betaalrekeningen de toenemende groep ZZP’ers als doelgroep ziet en als klant wil binden. Veel banken hebben nu een betaalrekening die specifiek gericht is op de ZZP’er en vaak veel goedkoper uitvalt dan een reguliere zakelijke betaalrekening. KNAB, de online bank en dochter van Aegon, wordt met KNAB Zakelijk door MoneyView als meest voordelig beoordeeld, met een relatief hoge rente en veel flexibiliteit en mogelijkheden. Betaalrekeningen met meer functionaliteiten voor de ZZP’er, zoals het MKB Pakket en Starterspakket van ABN AMRO en het Ondernemerspakket en Starterspakket van ING, worden door MoneyView als meest flexibele betaalrekeningen beoordeeld.