rekening vergelijken

Alles over deposito sparen

Vast sparen met de zekerheid van een hoge rente

De beste deposito’s vergelijken en direct openen

Je spaargeld verdubbelen? Vergelijk de topaanbieders van depositorekeningen met de aantrekkelijkste rente op lange termijn:

Inleg:
Looptijd:

 

 

Waar het om gaat bij deposito’s

Bij deposito sparen is de oriëntatiefase, waaronder het vergelijken van deposito’s, zeer belangrijk. Het gaat hier immers om een rekening waarop spaargeld voor een periode varieërend van een paar maanden tot een aantal jaren wordt opgepot. Over je spaargeld kun je gedurende die periode dus niet beschikken: vandaar dat de rente zo hoog is. De depositotermijn kun je uiteraard zelf bepalen, echter tijdens de termijn staat de zogenaamde depositorente vast.

Deposito sparen vergelijken

Omdat de rente van deposito’s hoger is dan gewone spaarrekeningen en de periode dat het geld op de bank staat langer, loont het de moeite om deposito’s grondig en nauwkeurig te vergelijken. Door te kiezen voor de hoogste rente, kun je je rendement verhogen. Je kunt op deze site snel en eenvoudig de actuele rentetarieven en bijkomende voorwaarden van deposito’s vergelijken. Daarnaast kun je veel relevante informatie vinden over deposito’s, zodat je zeker de juiste keuze maakt.

Voordelen van deposito’s

Bankbiljet met een hangslot, geld vastzetten. Een deposito biedt vele voordelen. Dit zijn de belangrijkste:

  • Hoog rendement: een permanent aantrekkelijke en hoge rente. In het bijzonder als je op zoek bent naar een vorm van investeren waarbij je jouw spaargeld winstgevend wil maken, is de depositorekening de juiste keuze.
  • Lage minimale inleg: het inlegbedrag is meestal enkele honderden euro’s, maar is soms ook helemaal niet vereist. Dat maakt een deposito zeer toegankelijk.
  • Veilige investering: een deposito biedt een hoog niveau van veiligheid. De risico’s zijn minimaal, de rente is vastgelegd en het depositogarantiestelsel garandeert uw spaartegoed bij een eventueel faillissement van de bank.

Soorten deposito’s

De volgende soorten deposito’s kunnen onderscheiden worden:

  • De korte termijn deposito: deze heeft een looptijd van enkele maanden tot 2 jaar. Hierbij is het belangrijk om te kijken of de bijbehorende spaarrente per jaar of termijn geldt: indien in de voorwaarden de hoogste rente per jaar vermeld staat, zou het zo kunnen zijn dat een deposito per termijn bij nader inzien meer oplevert.
  • De lange termijn deposito: deze heeft een looptijd van langer dan 2 jaar. Dan is het dus van belang niet alleen te kijken naar de huidige rentetarieven, maar ook naar het verloop van de rente: indien de rente periodiek laag staat, is het niet slim om een lange termijn deposito af te sluiten. Op het moment dat de rentestanden hoog zijn, is een lange termijn deposito wel de juiste keuze en is een rendement op de lange termijn waarschijnlijk.

Renteverschil tussen deposito’s

Feitelijk om dezelfde reden als het verschil in rente tussen spaarrekeningen: in het algemeen geldt dat de kosten van banken hieraan ten grondslag liggen. Vanzelfsprekend is de vastgestelde depositotermijn van invloed: wanneer je langer je geld vastzet, krijg je er doorgaans ook meer rente voor terug. Daarnaast is het zo dat bij deposito’s het inlegbedrag sterk kan verschillen, Bij een hoog inlegbedrag kan een bank meer investeren en verdienen en kan dus een hogere depositorente vaststellen.

Het openen van een depositorekening

Het openen van een depositorekening gaat ongeveer net zo snel als een spaarrekening en kost evenwel niks. Het is een kwestie van deposito’s vergelijken, de deposito kiezen die het beste bij je past, doorklikken naar de site van de aanbieder en online een aanvraagformulier invullen om je depositorekening te openen. In vergelijking met het aanvragen van een spaarrekening dienen hooguit enkele, meer specifieke financiële gegevens ingevuld te worden.

Depositogarantiestelsel

In het geval jouw spaarbank failliet gaat, is je depositotegoed tot een bedrag van € 100.000 toch gegarandeerd gered. Dat is de essentie van het huidige depositogarantiestelsel, wat sinds 2008 bestaat en Europees is opgezet. Onder dit stelsel vallen praktisch alle Nederlandse spaarbanken.

Toon deposito’s »