rekening vergelijken

Makkelijk betalen in het buitenland

21 april 2015

Betalen in het Buitenland

Tegenwoordig is een uitstapje naar het buitenland heel gewoon. Wie dicht bij een grens woont, zal vaker boodschappen in het buitenland gaan doen. Een weekendje weg over de grens is zo geregeld en een tweede vakantie wordt langzaamaan voor steeds meer mensen vanzelfsprekend. Dit alles zou niet zo eenvoudig zijn wanneer we ter plekke geen toegang tot vreemde valuta zouden hebben. Dankzij de bankautomaat kunnen we op ieder moment van de dag geld pinnen. Helaas kunnen we nog niet gewoon pinnen in het buitenland, maar daarvoor is een eenvoudige oplossing te vinden, namelijk een creditcard. Wie nog geen creditcard heeft of wie de kinderen op vakantie een stukje extra zekerheid mee wil gaven, kan voor een prepaid creditcard kiezen. Bij een prepaid creditcard wordt een bedrag vooraf betaald dat op de card gestort wordt. De creditcard kan vervolgens zolang gebruikt worden tot het maximum bereikt is.

Gratis creditcard?

Reis krant met daarop een paspoort.

Soms wordt een creditcard als een extra service aangeboden door de bank of een andere instelling. Waar voor een creditcard normaliter een vast jaarbedrag verschuldigd is, kan de card ook als cadeau worden aangeboden. De verstrekker berekent dan geen vaste kosten voor het eerste jaar of voor een vooraf afgesproken periode. Dankzij de gratis creditcard kan de klant niet alleen van de service gebruik maken, maar ook wennen aan het hebben van een creditcard, wat voor velen nog helemaal niet zo vanzelfsprekend is.

Tijdelijk

Een andere vorm is de tijdelijke creditcard. Die komt van pas wanneer mensen voor een langere periode, bijvoorbeeld voor hun werk of voor een studie, naar het buitenland moeten. Een tijdelijke creditcard is een extra ondersteuning in die landen waar de gewone bankkaart niet gebruikt kan worden in de bankautomaat of voor hen die een bankkaart hebben die alleen binnen Europa gebruikt kan worden en niet in het land buiten Europa, waar men naar toe gaat.

Debit card

Soms is het niet mogelijk een creditcard te verkrijgen of men twijfelt nog over de aanschaf. Op zo’n moment kan een debit card uitkomst bieden. Dit is een creditcard die alleen werkt als er geld op gestort is. De debit card is via de bankrekening online oplaadbaar. Op het moment dat geld is opgeladen, kan de card gebruikt worden totdat het tegoed verbruikt is. Deze creditcard vorm is uiteraard ook handig voor jongeren die op vakantie gaan, want ouders kunnen bij eventuele nood direct geld op de card opladen, zodat de kinderen er in het buitenland gebruik van kunnen maken.

Online betaling

Met een creditcard kunnen online aankopen betaald worden. Met een online creditcard kan ook geld getransfereerd worden van de creditcard naar de rekening en omgekeerd. Op die manier kan dus tot aan de limiet geld van de online creditcard naar de betaalrekening overgemaakt worden op een moment dat dat gewenst is. Zo kan de creditcard eventueel gebruikt worden als lening. Het is dus ook in het buitenland heel eenvoudig om online snel geld over te boeken van de een naar de ander rekening. Voor het online betalen wordt overigens steeds meer een extra code gebruikt om fraude tegen te gaan.

Aanvragen

Een creditcard aanvragen is heel eenvoudig. Dat kan via de website van de creditcard verstrekker of de bank. Op de website staat een aanvraagformulier. Bij het invullen wordt vaak al een eerste zogenaamde BKR-test gedaan. Hierbij wordt gekeken of er schulden geregistreerd staan bij het Buro Krediet Registratie en zo ja, hoe het met de betaling zit. Is er geen probleem, dan kan de aanvraag ingediend worden. De behandeling duurt een paar dagen. Een creditcard aanvragen kan ook via andere kanalen, zoals bij een organisatie waar men lid van is. Denk aan de ANWB of een verzekeraar.

Vergelijken

Omdat een creditcard een betaalproduct is waaraan kosten verbonden zijn, kan het nooit kwaad om ook eens te kijken bij creditcard vergelijken. Hier worden de voor- en nadelen genoemd, komen de kosten die een card kost naar voren en wordt het netwerk van de card zichtbaar. Wie een creditcard neemt die vervolgens bijna nergens geaccepteerd wordt, voelt zich daar uiteraard niet happy mee. Creditcard vergelijken helpt om de kosten zo laag mogelijk, het gemak zo groot mogelijk en het gebruiksnetwerk zo klantvriendelijk mogelijk te laten zijn.

Creditcards Vergelijken ยป