rekening vergelijken

Verwachte Europese groei gunstig voor belegger

12 februari 2015

Gunstige tijden voor beleggers

Een grafiek die een stijgende lijn toont.
De rente blijft maar verder dalen. De Nederlandse staat leent voor een periode van vijf jaar bijna voor niets, aangezien de rente 0,01% bedraagt. Daar staat tegenover dat de economie langzaam, maar zeker, uit het slop begint te komen. Dit is de ideale tijd om naar beleggen te kijken. Bedrijven die weer beginnen dividend uit te keren, een enorme extra investering in de economie door de Europese Centrale Bank (ECB), dalende olieprijzen en een stijgende werkgelegenheid zorgen er voor dat de aandelen koers stijgt.

De juiste Broker

Wie niet bekend is met het handelen in aandelen kan het best starten met brokers vergelijken. Het vergelijken van de kosten die in rekening gebracht worden, is daarbij heel belangrijk aangezien die nogal kunnen verschillen. Kijk ook naar de resultaten die behaald zijn. Uiteraard is duidelijk dat in het verleden behaalde resultaten geen garantie zijn voor de toekomst. Dat laat echter onverlet dat het zeker loont een broker die goede resultaten laat zien een korte periode te volgen. Voor hen die beginnen met beleggen gelden een paar eenvoudige regels. In aandelen handelen blijft altijd verbonden met een risico, dus is het van belang goede informatie te verzamelen en tips te krijgen. Een keuze maken is daarbij een eerste, grote stap. Beslis derhalve niet enkel en alleen op de term goedkoopste broker.

Investeren in bedrijven

Investeren in bedrijven is op allerlei manieren mogelijk. Een ervan is de aankoop van aandelen of obligaties. Om aan aandelen te kunnen verdienen, moet het bedrijf winst maken en dividend uitkeren. Ook kun je rustig wachten tot de aandelen in waarde gestegen zijn om ze vervolgens met winst te verkopen. Handelen in aandelen is momenteel uiterst lucratief doordat de AEX op de Amsterdamse Beurs flink stijgt. De ondersteuning van een broker is van belang om een goed aandelenpakket samen te stellen. Slim beleggen betekent namelijk ook rekening houden met wat er staat te gebeuren. Zo zal de ECB de komende maanden meer dan 1100 miljard euro ter beschikking stellen om de inflatie te verhogen en de economie een extra boost te geven.

De Europese economie

De Europese Unie is de grootste binnenmarkt ter wereld. Meer dan 520 miljoen potentiële klanten die de komende jaren meer zullen uitgeven, zorgen er voor dat de crisis beetje bij beetje gaat verdwijnen en dat de aandelen koers zal blijven stijgen. De problemen binnen de Eurozone die momenteel veroorzaakt worden door de financiële problemen van Griekenland, lijken opgelost te zullen worden. Landen als Italië, Spanje en ook Griekenland zijn bezig met hervormingen en dragen zo bij aan een vruchtbare bodem om te beleggen. Mogelijk zal dat alles op termijn de rente weer wat omhoog stuwen. Veel wordt daar echter niet van verwacht. In aandelen handelen is de manier om een leuk rendement op het spaargeld te behalen, vooropgesteld dat dat handelen op een weloverwogen wijze geschiedt.

Vergelijken

Voor hen die beginnen met beleggen is brokers vergelijken zeker als een eerste stap aan te raden. Een tweede stap is een week of twee de aandelenkoers van een klein aantal bedrijven volgen. Op die manier wordt inzicht verkregen in de wijze waarop het koersverloop vorm krijgt. Bij een gesprek met een broker kan dat helpen om een leuk pakket samen te stellen. Misschien komt de goedkoopste broker in zicht. Sluit dat nooit uit, want wat ook een belangrijke rol speelt, zijn de kosten die verbonden zijn aan het handelen in aandelen. Het loont dus om naar de tarieven te kijken en naar de voorwaarden om te voorkomen dat achteraf blijkt dat de kosten veel hoger uitvallen dan verwacht. Win informatie in en maak gebruik van sites die brokers vergelijken. De verwachting is dat de aandelen de komende jaren fors in koers zullen stijgen. Dat zal zeker niet voor ieder bedrijf zo zijn. Kijk maar naar de grote problemen die bij een aantal hele grote winkelketens spelen. Algemeen kan men echter stellen dat het beleid dat de ECB voert, de extra miljarden investeringen die de (Europese) Commissie Juncker wil bewerkstelligen en de toenemende vraag er voor zullen zorgen dat bedrijven weer winsten gaan maken, dividenden zullen uitkeren en dat koersen gaan stijgen. Dit is dus het moment om van spaargeld over te stappen naar beleggen.
Brokers Vergelijken »