rekening vergelijken

MoneyPass de prepaid creditcard van Hollandse bodem

9 juli 2014

Moneypass

Maak kennis met de eerste echte Nederlandse prepaid creditcard: de MoneyPass. Tot voor kort waren er wel al andere prepaid creditcards geintroduceerd op de Nederlandse markt maar die waren van buitenlandse partijen, alleen via internet verkrijgbaar of waren gelimiteerd door een laag maximaal oplaad bedrag. De MoneyPass wordt daarentegen aangeboden door MasterCard in samenwerking met het Nederlandse MK Projects & Investments BV uit Den Bosch, is makkelijk verkrijgbaar en valt makkelijk op te laden via iDeal tot en met €3750. Het doet dus absoluut niet onder voor een normale creditcard!

Nederlandse Introductie

De introductie van de prepaid creditcard was nog niet heel lang geleden in Nederland. In de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk is de prepaid creditcard echter al wel langer geintroduceerd en wint daar snel terrein bij consumenten. Tot nu toe stonden verschillende limitaties zoals bijvoorbeeld een beperkt oplaadbedrag, een significante groei van prepaid creditcards in de weg. Maar er zijn genoeg kansen voor een prepaid creditcard in Nederland. De prepaid creditcard is namelijk een uitkomst voor Nederlanders die ‘normaal’ niet in aanmerking komen voor een creditcard. Alsmede voor de doorsnee Nederlander die schuw is van de normale creditcard met hoge rentes, kan de prepaid creditcard een middenweg bieden. Bovendien lijken de limitaties tot het verleden te behoren door de gunstige voowaarden van de MoneyPass.

Alle Voordelen op een Rij

De MoneyPass biedt namelijk de volgende voordelen: De MoneyPass werkt overal waar een normale MasterCard creditcard werkt, er kan niet rood op worden gestaan en er dient geen bkr toetsing aan te pas te komen. Kortom voordelen die een normale creditcard niet kan bieden. Ten eerste komt dit doordat de MoneyPass werkt op het systeem van de MasterCard en heeft daardoor dezelfde betaalmogelijkheden als elke andere MasterCard. Ten tweede dient de MoneyPass opgeladen te worden. Dit kan gratis gedaan worden via iDeal tot een bedrag van €3750. Het maximaal opgeladen bedrag is ook het maximale bedrag dat je kan betalen en hierdoor kan je dus niet rood staan. Ten slotte is door het van te voren op laden en het niet rood kunnen staan, geen bkr toetsing van toepassing. Kortom er is genoeg potentie voor een prepaid creditcard om succesvol te zijn in Nederland.