rekening vergelijken

Lynx – Wereldwijd Beleggen

Zelf-Beleggen-Lynx-small

Over Lynx Wereldwijd Beleggen

Lynx Wereldwijd Beleggen, is een online broker die in Nederland actief is sinds 2007. Na snel succes in Nederland heeft Lynx zich uitgebreid naar België en Duitsland in 2008. In Nederland behoort Lynx, sinds de oprichting, tot de goedkoopste online brokers waarbij je (inter)nationaal kunt beleggen. Grondslag hieraan ligt Lynx’s doelstelling om tegen zeer scherpe prijzen, zoveel mogelijk beurzen wereldwijd toegankelijk te maken voor particuliere beleggers.

Concreet betekent het, dat je via het handelsplatform van Lynx particulier kunt beleggen op meer dan 100 beurzen in 19 verschillende landen. En uiteraard altijd tegen aantrekkelijke prijzen. Het handelsplatform dat Lynx hanteert is afkomstig van Interactive Brokers, Lynx’s samenwerkingspartner uit het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast is Lynx ook voorstander van een actief support en service beleid dat ten goede van de klant komt.

Lynx’s succes is niet onopgemerkt voorbij gegaan: van de toonaangevende beleggers website Belegger.nl heeft Lynx de Gouden Stier gewonnen voor Beste Broker 2013, is door de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) uitgeroepen tot de Goedkoopste Broker van Nederland, en heeft van het bekende beleggers weekblad Beleggers Belangen voor vijf opvolgende jaren (2009 – 2013) de eretitel ontvangen van Beste Nederlandse Online Broker.

Overzicht:

 • Winnaar Gouden Stier 2013 – Beste Broker 2013 beste-broker-lynx
 • Wereldwijd beleggen op 100 beurzen in 19 landen
 • Alleen transactiekosten betalen

 

Lynx voordelen

De online broker Lynx staat dus goed bekend in de Nederlandse beleggerswereld maar waarom precies? Zogezegd is Lynx’s grootste uithangbord dat ze de mogelijkheid bieden om te beleggen op meer dan 100 beurzen in 19 landen. Nederland maar ook Australië, België, Canada, Duitsland, Frankrijk, Hong Kong, Italië, Japan, Mexico, Noorwegen, Oostenrijk, Singapore, Spanje, Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Zuid-Korea, Zweden en Zwitserland. Zelf beleggers van Lynx hebben bij deze landen (beurzen) geen last van eventuele handelsbeperkingen.

Bovendien hanteert Lynx het wereldwijd beleggen, tegen zeer aantrekkelijke prijzen aan. Dat houdt in dat er alleen transactiekosten in rekening worden gebracht. Er worden dus geen beheerskosten, abonnementskosten of bewaarloon gerekend. Lynx weet deze zeer aantrekkelijke prijzen te bewerkstelligen door directe beurstoegang, in grote volumes te handelen en het hele orderproces te automatiseren. Daarom is Lynx voor zowel de kleine als grote zelf belegger de overweging waard.

Wel dient er rekening mee gehouden te worden dat een zelf belegger vereist is minimaal 3000 euro te storten om een rekening bij Lynx te mogen openen. Daarbij kun je als 18 tot 21 jarige alleen een cash-rekening openen, waarmee je alleen in Europese aandelen kunt handelen. Ben je ouder dan 21 jaar dan kan je ook een margin-rekening openen, waarmee je ook buiten Europa kunt handelen.

Bij Lynx kun je handelen in:

 • Aandelen
 • CFD’s
 • Edelmetalen
 • Forex
 • Futures
 • Obligaties
 • Opties
 • Turbo’s
 • Valuta’s

Tenslotte biedt Lynx zijn beleggers een actief support en service beleid. Dat houdt in, dat Lynx beleggers op vele verschillende mogelijkheden een beroep kunnen doen op de klantensupport en daarop snel en kundig een antwoord mogen verwachten. Daarnaast biedt Lynx gratis webinars aan zijn klanten aan. In deze gratis webinars komt alles omtrent zelf beleggen bij Lynx aan bod. Bijvoorbeeld de werking van Lynx tools, hoe aangeboden handelsvormen werken en uitgebreid uitleg van het Lynx handelsplatform.

Het Lynx’s handelsplatform

Het handelsplatform van Lynx, dat toegang biedt tot vele verschillende handelsvormen, is een veel genoemde reden om met Lynx te (gaan) zelf beleggen. Het handelsplatform biedt onder andere de mogelijkheden real-time koersen te volgen, te shorten, combinatieorders uit te voeren (spread, strangles of butterflies), margins mee controleren en een positieve of negatieve bestedingsruimte in te stellen. Dit wordt bovendien allemaal snel, betrouwbaar en automatische uitgevoerd waardoor je slechts met enkele muisklikken altijd direct kunt zelf beleggen en inspelen op de markt.

Vergelijk Lynx Wereldwijd Beleggen:

Toon brokers »