rekening vergelijken

Opkomst nieuwe Brokers met ‘lagere tarieven’ doet BinckBank niks

7 Mei 2014

BinckBank trekt zich niks aan van nieuwe Online Brokers

Recentelijk valt er een opkomst van nieuwe brokers op te merken die inzetten op nog lagere tarieven dan die nu van toepassing zijn bij online brokers. Brokers vergelijken is een trend die niet genegeerd kan worden. BinckBank’s algemene directeur, Koen Beentjes, ziet in deze opkomst van online brokers geen bedreiging voor de BinckBank en stelt dat het de BinckBank weinig tot niks doet. Beentjes is namelijk van mening dat de nieuwe brokers geen rigoureuze prijsdalingen kunnen doorvoeren omdat intussen de rek in tarieven praktisch nihil is. Zodoende ziet Beentjes alleen mogelijkheden voor nieuwe brokers die meer dan alleen lagere tarieven beloven.

Goedkoper Alternatief

In 2000, introduceert de BinckBank zich als hét alternatief voor beleggen bij ‘dure’ banken. Met zeer scherpe tarieven maakt de Binckbank beleggen toegankelijk voor particulieren. Sindsdien is de formule van de BinckBank succesvol gebleken en heeft de Binckbank de Nederlandse beleggingsmarkt voorgoed veranderd. Het succes van de BinckBank is de beleggingsmarkt niet ontgaan en heeft er voor gezorgd dat andere online brokers zoals Alex en Lynx zijn opgekomen en brokers vergelijken de norm is. Recentelijk valt er een nieuwe golf van online brokers te onderscheiden met de opkomst van TradersOnly, Today’s en DeGiro. Deze nieuwe online brokers zetten voornamelijk in op (nog) lagere tarieven. In een beleggings avond laatste maand, onder andere georganiseerd door het Financieele Dagblad (AD), geeft Beentjes daar bovenstaande mening over. En voegt er aan toe dat de BinckBank niet van plan is zijn tarieven te verlagen.

Andere Mogelijkheden

Tevens aanwezig op de beleggings avond is Today’s algemeen directeur Cees Smit. Als algemeen directeur van één van de nieuwere online brokers is Smit het uiteraard niet eens met Beentjes. Smit verdedigt de opkomst van Today’s door te stellen dat er niet alleen op prijsdalingen wordt ingezet maar ook op een entertainment factor. Today’s biedt namelijk beleggingstips van beleggings goeroes die beleggen leuk dienen te maken. Ook geeft Smit aan dat Today’s inzet op een veel bredere beleggingsmarkt, door veel meer beurs mogelijkheden te bieden dan bijvoorbeeld de BinckBank. Beentjes van BinckBank stelt echter dat 80% van hun klantenbestand in Nederland actief is en nergens anders. Zodoende doen de nieuwe brokers Beentjes weinig tot niks, alleen specialisatie houdt BinckBank goed in de gaten.

Brokers Vergelijken »